Så hittar du LCHF recept

Att börja äta enligt LCHF-metoden innebär en stor omställning till hur man äter och lagar mat. En stor del av det som normalt läggs på en talrik måste undvikas och istället ersättas med något annat. Vi tänkte därför gå igenom hur du enklast hittar recept på passande mat till din nya LCHF-diet.

Färdiga kassar

En ny och populär lösning för att kombinera den vardagliga maten är att köpa färdiga matkassar. Hela konceptet är att man varje vecka får en färdig veckomeny med på ett antal måltider samt färdigpackade matkassar med precis de ingredienser man behöver. För den som skall börja med LCHF så är detta ett utmärkt alternativ för att få en uppfattning för vilken typ av mat man kan äta. För en uppfattning om vilka leverantörer som för tillfället levererar LCHF-kassar så föreslår vi att man läser vidare på denna sidan i ämnet.

Recept online

För de dagarna man inte äter via matkassen eller om man hellre vill ta hand om all inhandling själv så kan det vara bra att även kunna hitta bra LCHF recept online. En bra sammanställning för detta är LCHFgourmet.se. Där hittar man en stor mängd både helt nya recept samt många LCHF varianter på existerande maträtter. Vanliga ersättningar som används inom LCHF-matlagning är att till exempel blomkål och keso. Risersättning kan göras av blomkål genom att riva blomkålen med ett grovt rivjärn. Pastaersättning kan man göra genom att skära zucchini eller squash i önskad form.  Detta kokas sedan väldigt snabbt, endast ett tiotal sekunder.

Ni kan nedan se en video från LCHFtuben där man kan se hur man gör blomkålris. I det fallet så kokas det med buljong. Ett annat alternativ som vissa föredrar är att steka ”riset”.