Viktigt med belöningar

Många som försöker gå ner i vikt ger upp efter ett tag och det är väldigt många som har försökt gå ner i vikt åtskilliga gånger utan att lyckas.

2174861-close-up-of-bathroom-scales-dial

För en del har nog en misslyckad viktnedgång lett till det motsatta istället och då känner man sig bara mer misslyckad. Därför är det viktigt att ha en genomtänkt strategi för att gå ner i vikt och sätta upp små, men realistiska delmål, som man har en chans att uppnå.

När du har nått ett delmål kan du konkret se en liten skillnad och det kan hålla motivationen uppe så att du orkar fortsätta. När du har nått ett delmål är det även viktigt att man belönar sig själv så att du orkar kämpa vidare mot nästa delmål.

Även långsiktiga mål för viktnedgången kan vara bra att sätta upp. Du kan till exempel fundera över varför du vill gå ner i vikt, hur mycket och hur lång tid du beräknar att det kommer ta. Viktigt är att fundera över hur du ska kunna nål dina mål, med träning, ändrad kost etc. När man sedan uppnått det långsiktiga målet är det dags för den stora belöningen.

Förslag på belöningar

En bra belöning är något som stödjer den nya livsstilen. Bra belöningar är till exempel:

  • Snygga träningskläder – varför inte unna dig nya, snygga kläder till träningspassen som håller motivationen på topp och passar den nya kroppsformen.
  • Ett spabesök – ett spa-besök kan kännas skönt och avslappande. Det ger ny energi och du kan i lugn och ro samla dina tankar. På Alla Spa kan du hitta en anläggning nära dig.
  • Shopping – ta med en vän och njut av de uppnådda delmålet och förse din garderob med nya och snygga kläder. Vill du hellre shoppa på nätet hittar du en shoppingguide här Shoppingbutiker.
  • Biokväll – ta en titt på bioprogrammet från SF och se om det finns någon film som kännas lockande att se. Bjud gärna med dina vänner eller din partner också.
  • En kortare resa – lämna vardagen och belöna dig själv med en liten resa. Med tåg kan du snabbt och billigt åka på en kortare tripp med Sveriges väl utbyggda tågnät, boka på SJ.